Sprookje

Troll

images[6]Troll; lang heel lang geleden was er een troll en een ontzettend lelijke ook! op zijn neus zat een hele grote puist. en daar druppelde van alles uit. de troll woonde in een oude vervallen padestoel die al twee seisoenen oud was. en gierig was hij ook,hij kon makelijk een nieuwe pado kopen maar daar voelde de krent niets voor.waar hij wel wat voor voelde was voor de dochter van de koning en de dochter van de bakker.
De konings dochter was zoals te verwachten nogal arrogant,en mogelijk niet beschikbaar. De bakkers dochter was echter een heel ander verhaal.imagesCA08RNME Maar om deze site nog een beetje fatsoenlijk te houden ga ik daar niet verder over vertellen omdat het anders een beetje ranzig zou worden.De bakkers dochter was nogal los in de heupen zullen we maar zeggen, ze dreef de service van de bakkerij wat te ver door.Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de bakker redelijk welvarend (rijk)door het leven ging. De bakker was dan ook niet van plan om die afzichtelijke troll als schoonzoon met open armen te omhelzen.De troll kon de bakkers vrouw krijgen (voor nop) maar de troll ook niet op het achterhoofd gevallen,was op de hoogte van de woede aanvallen van het kreng.

Deel twee de koning

Door al dat geleuter over de troll zijn we de koning een beetje vergeten,die zit zich op zijn troon stevig te balen. Hij had net zijn flatscreen met zijn schoen aan gruzelementen gesmeten omdat zijn favoriete voetbalclub voor de zoveelste keer tenonder was gegaan(feyenoord?). De koning riep om de verveling een beetje te verdrijven de minister bij zich(economie)Samen bogen ze zich over de belastingen en met de nodige borrels ging dat prima. Binnen een uurtje of twee en een fles rum soldaat gemaakt te hebben is de belasting met 30% verhoogt, zo voor elkaar.De extra belastingen waren ook bitter hard nodig om zijn lieve dochter zo snel als mogelijk uit te huwen aan de een of andere onozelaar.Want om zo’n luxe meid te onderhouden is wel meer nodig dan een DenO salaris! Dus om haar te lozen moest er wel wat tegen over staan,anders was ze weer rap terug op het honk.De princes was met de koets onderweg naar het meest onmogelijke warenhuis wat de zweden hadden kunnen verzinnen, 2xper jaar (=overdosis) is schadelijk voor de hersenen.Het gerucht gaat dat er mensen zijn die op hun vrije zaterdag of nog erger zondag het als een dagje uit beschouwen!Je kan nog beter naar je schoonmoeder gaan,koffie drinken ook nutteloos maar is wel gratis!! Maar daar had ik het eigenlijk niet over,we gaan verder. De prinses moest een bedlampje hebben voor op haar slaapkamer (7,95)en in dat warenhuis is alles lekker “GOEDKOOP” dus bij de kassa moest de prinses 1750,-euries aftikken images[1]zo gaat dat in zo’n goedkoop warenhuis, de hebzucht druipt van de gezichten.Het bedlampje was vergeten maar ze had wel 1tuinset,1servies, 2slaapzakken, 10handige opberg bakjes, 1bestekbak en 3planten (ze was er immers toch?). Op de terugweg naar het paleis brak er een as van de koets op het meest afgelegen stuk van de route en zoals het een vrouw betaamd het pasje van de sleep dienst vergeten en om dit verhaal nog spannender te maken laten we het nog donker worden ook!

De troll ondertussen was onderweg naar huis en hij had het donker niets te vrezen hij had een voorkeur voor donker.Eerlijk is eerlijk de troll knapte er van op,in het donker zag je hem niet meer zo scherp! En als je een borrel teveel had gehad was het een knappe gozer.Nu stond zijn pado diep verscholen in het woud en nogal afgelegen opdat iedereen hem met rust zou laten. Met name de belasting criminelen van de koning en de minister van economie. Op het einde van het bospad aan het begin van een van een uitgestrekt heide veld kreeg onze troll de verlaten koets in het snotje en was zijn eerste gedachte, Poplapee ik ruik hier een mogelijke rijke buit!!. De troll naderde de verlaten koets omzichtig want het waren barre en onveilige tijden zeker voor de troll, trollen zijn nu eenmaal niet populair. Ze hebben nogal de neiging om te misleiden , liegen, bedriegen, stelen en te plunderen, kortom te handelen als een gemiddelde  minister. In deze onzekere tijden wist je nooit wat voor vlees je in de kuip had. Na een poosje de luxe koets (kon je zien aan het gouden kroontje)images[1] geobserveerd te hebben sloop de troll omzichtig naderbij. Bij de koets aangekomen zag de troll dat hij leeg en verlaten was de eigenaar kon nooit ver uit de buurt zijn tenslotte kost zo’n ding al gauw 200.000 Zolts (munteenheid) in de basic uitvoering, met een aico-tje erbij tikt het al snel door richting de 250.000. Dit was het topmodel van een recent bouwjaar. Wouw niet slecht dacht de troll plots hoorde hij wat geritsel in het struikgewas.

is dat spannend of wat!!!      zie pagina Troll 2

Design is a drug we can’t live without